Meldpunt overlast

Paramotorvliegers hebben zich, net als piloten van andere vliegtuigen, te houden aan strenge regels. Hierdoor wordt overlast tot een minimum beperkt en veilige vluchtuitvoering gegarandeerd. Voorbeelden van basisregels zijn:

  • De minimum vlieghoogte van 150 meter (buiten de bebouwde kom) of 300 meter (binnen de bebouwde kom), met uitzondering van start en landing.
  • Niet opstijgen vanuit Natura 2000 gebieden.

Het overgrote deel van de paramotorvliegers houdt zich aan deze regels waardoor de sport leuk is voor henzelf en ‘de buren’. Een veel kleiner deel van de paramotorvliegers neemt het (helaas) minder nauw met de regels en veroorzaakt daarom overlast.

Overlast melden

Heeft u systematisch overlast van een paramotorvlieger of vermoed u dat een paramotorvlieger zich niet aan bovengenoemde basisregels houdt? Meld deze overlast dan. Maak een goede foto, waarop bij voorkeur het registratie nummer (PH-nummer) te lezen is en stuur deze samen met het tijdstip, de locatie en een korte uitleg naar info@paramotorweb.nl. De KNVvL zal de vlieger vragen wat er is gebeurd en de vlieger eventueel op zijn of haar gedrag aanspreken. We willen tenslotte ook graag dat onze ‘benedenburen’ op een positieve manier van onze sport kunnen meegenieten.